Retail op het station

Het uitgangspunt van het retailbeleid van NS Stations is dat aan de markt wordt overgelaten wat de markt zelf het beste kan. Dit is afgelopen jaar verder ingevuld. Naast Kiosk, StationsHuiskamer en Railcatering blijft NS ook de formules AH to go en Julia’s zelf exploiteren. De overdracht van de formules Starbucks, HEMA, Broodzaak en Smullers is naar verwachting in het voorjaar van 2019 afgerond. Gedurende de strategieperiode 2016-2019 zal NS de retailformules blijven evalueren om zo tot onderbouwde keuzes te komen of zij in aanmerking komen voor het uitgeven in concessie. Om de bezoeker een goed en gevarieerd aanbod te blijven bieden, houdt NS de regiefunctie.

De keuze om de formules AH to go en Julia’s in eigen exploitatie voort te zetten is gemaakt op basis van het oorspronkelijke uitgangspunt dat wij aan de markt laten wat de markt inmiddels zelf kan. De formule AH to go is de meest ontwikkelde convenience to go formule in zijn soort en hoort daarmee op het station. Wij houden de formule in eigen exploitatie om zelf maximaal invloed te kunnen behouden op het brede aanbod aan de reiziger waarin deze formule voorziet. De formule Julia’s voorziet in de behoefte van de reiziger en wordt door de reiziger hoog gewaardeerd. Tegelijkertijd zien wij in de markt nog geen andere ervaren to go pastaformule en denken wij zelf de formule Julia’s nog verder te kunnen ontwikkelen.

Verbeteringen formules

Diverse retailformules zijn in 2017 vernieuwd. In de tweede helft van 2017 is AH to go met de ombouw gestart van 21 winkels op stations. Kiosk heeft nieuwe perron-Kiosken geopend naar voorbeeld van eerder vernieuwde Kiosken op de grote stations. We verwachten ongeveer dertig Kiosk-locaties per jaar om te bouwen.
Smullers heeft in 2017 geïnvesteerd in een nieuwe automatiek, waar klanten ook met creditcard, debetcard en smartphone snacks uit de muur kunnen krijgen. Verder kunnen bezoekers nu bij circa 300 snoep- en frisdrankautomaten op zo’n 70 stations contactloos betalen.