Internationale verbindingen

NS verbindt met internationale vervoerspartners grote steden en regio’s in Duitsland, België en Frankrijk. Afgelopen jaar steeg het aantal verkochte reizen met 6,4% naar ruim 3 miljoen internationale reizen.

Introductie IC Brussel op HSL-Zuid

NMBS en NS zijn druk bezig met de voorbereidingen en testritten van de Intercity Brussel over de hogesnelheidslijn en koersen op start van deze treindienst vanaf 9 april 2018. De trein zal net als nu 16 keer per dag rijden: 12 keer per dag is Amsterdam Centraal aankomst- en vertrekstation, 4 keer per dag is dit Den Haag HS. Reizigers tussen Amsterdam en Brussel zullen een half uur minder reistijd hebben.

Thalys

NS en partner Thalys hebbende vervoercapaciteit naar Frankrijk verder uitgebreid door vaker met dubbele treinstellen te gaan rijden.

ICE International

Net als bij Thalys breidden we het aanbod van ICE naar Frankfurt uit door met dubbele treinstellen te rijden. Het wegvallen van de CityNightLine van DB is gecompenseerd door een aanpassing van de vroege en late dienstregeling van de ICE International.

Eurostar

Eurostar start vanaf 4 april 2018 met een rechtstreekse treinverbinding vanaf Londen naar Amsterdam. Richting Engeland gebeurt dat voorlopig nog met een overstap op Brussel-Zuid, in afwachting van paspoortfaciliteiten op de Nederlandse vertrekstations. De terminals hiervoor zijn in aanbouw op Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. NS heeft machinisten en trainmanagers opgeleid om de treinen te kunnen rijden.